(3 klantreviews)
211.
69
Aanbieding t/m 01-10-2021
Niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Passend bij Lamellenschutting Andalusië
  • Privacy: veel privacy
  • Onderhoud: beitsen na 5 jaar
  • Verwachtte levensduur: tot 10 jaar
  • Houtsoort: geïmpregneerd geschaafd grenenhout

Poort Andalusië ca. 178x99 cm

De Poort Andalusië is bijbehorend aan de lamellenschutting Andalusië en is ook gemaakt van grenenhout, een zeer geschikte houtsoort voor het gebruik in de tuin. Door het impregneren van het hout is deze schutting beter beschermd tegen weersomstandigheden. De poort Andalusië heeft een verwachte levensduur van ongeveer 10 jaar. Na 5 jaar hoeft de schutting pas te worden behandeld met een tuinbeits. 

 

Deze poort bevat een metalen frame inclusief bijbehorende duimen. Hierdoor hoef je geen aparte duim en duimheng aan te schaffen. Monteer beide duimen aan de paal en plaats op de duimen de poort. Om de poort af te sluiten kan een standaard boerenklinkstel gebruikt worden. Met een boerenklinkstel kan je eenvoudig je poort afsluiten zonder sleutel. Het is ook mogelijk om tuinpoortsluiting met insteekslot zoals artikel 553860 te gebruiken. Deze past in het metalen frame van de poort Andalusië. Hierbij dient wel artikel 525672 gebruikt te worden gezien de stift van de tuinpoortsluiting te kort is voor de dikte van deze poort. 

Meer informatie over deze klus is te vinden op de website onder klusadvies.

Geïmpregneerd grenen hout

Grenen hout is één van de meest gebruikte houtsoorten in de tuin. Doordat dit hout (onder KOMO-keur) is geïmpregneerd wordt de levensduur (zelfs bij grondcontact) verlengd. Omdat het hout al behandeld is met impregneermiddel hoeft deze niet direct behandeld te worden met beits. Ons advies is om deze na 5 jaar te behandelen met impregneermiddel of beits.

Tuinhout bij GAMMA

Hout is een natuurproduct, dat bij GAMMA altijd duurzaam verkregen is en nadat het geproduceerd is wordt terug gedroogd. Terugdrogen is een behandeling waardoor het hout minder gevoelig is voor krimpen en uitzetten en verkleint de kans op schimmeling van het hout. Houd er wel rekening mee dat hout leeft en door het weer toch kan uitzetten of krimpen. Hiernaast zijn de gecommuniceerde maten, de maat van het hout voor het terugdrogen. Hierdoor het hout in veel gevallen iets kleiner zijn en wordt er bij GAMMA altijd circa maten voor tuinhout gecommuniceerd.

Daarnaast bevat hout hars, dat uit de vlammen en knoesten van het hout kan komen bij warm weer. Tuinhout zal ook vergrijzen na verloop van tijd, dit is een natuurlijk proces. Overigens heeft dit geen effect op de levensduur van het hout. Wel kan het hout behandeld worden met een tuinbeits, om de kleur zoveel mogelijk te behouden en de levensduur te verlengen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Schuttingpoort
Productnummer 159400
Gewicht product 41460 gr
Hoogte product 1.78 m
Lengte product 5.0 cm
Breedte product 99.0 cm
Merk Geen
Ecocheque Nee
Algemeen
Type poort Recht
FSC-keurmerk Nee
Kleur Olijfgroen
PEFC-keurmerk Ja
Type Tuindeur
Lijn Andalusië
Decor Houtnerf
Kleurfamilie Zachtboard, Groen
Materiaal Metaal, Zachtboard
Materiaal (detail) Grenen
Afwerking Geschaafd, Geïmpregneerd
Afmetingen
Openingsbreedte 99.0 cm
Gebruik
Bevestigingsmethode Hengen
Voorbehandeling hout Geïmpregneerd
Etiket informatie
Reviews worden geladen

Recent bekeken