Omheining plaatsen

Een afsluiting of omheining geeft een duidelijke begrenzing aan je tuin. Het geeft je privacy, beschutting en biedt bescherming aan en veiligheid voor je kinderen. Ook is het handig om huisdieren in je tuin te houden. Een omheining kun je maken van houten tuinschermen, tuingaas of draad, schanskorven of kunsthagen.

Houten schutting plaatsen

Je tuin afbakenen met een houten tuinscherm of schutting geeft privacy, beschutting en gezelligheid. Zet je schutting met deze vier stappen.

Houtbeton tuinscherm plaatsen

Een houtbeton tuinscherm plaatsen is niet moeilijk en een goede optie als je graag kiest voor de meest duurzame tuinafscheiding.

Tuingaas plaatsen

Tuindraad -of gaas is een mooi middel om te gebruiken als tuinafscheiding of omheining van een bepaalde ruimte. Plaats je tuingaas in vier stappen.

Schanskorven plaatsen

Een schanskorf is functioneel en origineel als tuinafscheiding. Plaats de schanskorf in drie stappen.

Schutting met sleufpalen plaatsen

Het voordeel van een schutting te bouwen met sleufpalen (of gleufpalen) is dat de planken niet vastgeschroefd hoeven te worden. Dat maakt het plaatsen extra makkelijk. Bovendien kun je met deze sleufpalen ook een hoek in je schutting maken.

Natuurscherm plaatsen

Houd jij van een natuurlijke schutting die helemaal opgaat in de beplanting van je tuin? Dan is een natuurscherm van riet, bamboe, boomschors of wilgentakken echt wat voor jou.

Schutting van Zweeds rabat plaatsen

Het unieke aan een schutting van Zweeds rabat tuinplanken is dat de gepotdekselde planken, de rabatdelen, over elkaar heen vallen. Zelf een schutting van Zweeds rabat monteren heb je zo gedaan aan de hand van dit stappenplan.

Tuinpoort plaatsen

Door een tuinpoort te plaatsen, maak je je omheining toegankelijk en compleet. Het maken van een poort in een schutting is een klus die je met dit plan zelf eenvoudig stap voor stap oppakt.