700x200_sanitair_NL .png

Sanitair plaatsen

In dit dossier laten we zien dat zelf sanitair plaatsen niet zo moeilijk is. Aan de hand van praktische klustips, duidelijke schema’s en handige filmpjes zetten we je op weg om alle klussen in verband met sanitair aan te pakken.

Van het leggen van waterleiding en afvoer, tot het plaatsen van tappunten, zoals keukenkranen en wastafelkranen, het monteren van toilet en lavabo en het vervangen van bad door douche.

1Waterleiding-1Aanvoer-water-343x193px.jpg

Waterleiding

Leer alles over het leggen en installeren van waterleiding, van collectoren en de diameter van de buizen tot waterbehandeling en het maken van koppelingen.

 

Waterleiding
6Toilet-1EenNieuwToiletKopen-343x193px.jpg

WC

Kies je voor een hangtoilet of een stand toilet? Welke WC je ook kiest, een doordachte aankoop en zorgvuldige plaatsing zijn ook hier aangewezen.

 

Toilet
3Douche-0LandingPage-343x193px.jpg

Douche

Leer hoe je een douchebak moet plaatsen, een inloopdouche maken, een bad vervangen door een douche en een afvoer voor de douche aansluiten.

 

Douche
4KraanAansluitenOpWaterleiding-1SoortenKranen-343x193px.jpg

Kranen

Hoe kies je een kraan, hoe moet je een keukenkraan, een buitenkraan, thermostatische badkraan plaatsen, hoe een o-ring vervangen? Je leest het hier!

 

Kranen
5Lavabo-2LavaboInstalleren-343x193px.jpg

Lavabo

Zelf een lavabo plaatsen in het toilet of de badkamer is niet moeilijk zolang je rekening houdt met de juiste afmetingen en de plaats van de leidingen.

Lavabo

2Waterafvoer-1Afvoerbuizen-343x193px.jpg

Afvoer van sanitair water

Je afvalwater legt een hele weg af vanaf je sanitaire installaties tot de riolering. Hoe het afvoersysteem precies in mekaar zit lees je hier. 

Afvoer van sanitair water