Installatiemateriaal voor elektriciteit

Installatiemateriaal voor elektriciteit kopen bij GAMMA

GAMMA heeft heel wat installatiemateriaal waarmee je elke elektraklus succesvol start … en afrondt. Denk onder andere aan draden, kabels, elektriciteitsbuizen, leidinggoten, kabelklemmen, fittingen, inbouwdozen, zekeringen en zekeringkasten. Met al dit installatiemateriaal kan je snel en eenvoudig verbindingen maken tussen verschillende draden, kabels en netwerken. Goed om te weten: het installatiemateriaal is vervaardigd uit hoogwaardige materialen die elektrisch contact verbeteren en veilig zijn. Zo voldoet je woning aan de strengste EPC-normen. Kortom: een professionele elektrische installatie kopen? Zorg dat je het installatiemateriaal van GAMMA in huis hebt.

Veilige kabels voor elektriciteit

Bij het leggen van elektriciteit is het gebruik van de juiste soort kabel voor elke toepassing van groot belang. Elektriciteitskabels bestaan uit koperdraad, want koper is een heel goede geleider. Er bestaan kabels met een enkelvoudige kern (voor de installatie van stopcontacten en lichtpunten) en kabels met een meervoudige kern (voor de aansluiting van lampen en elektrische toestellen). De koperdraad zit altijd in een plastic omhulsel. Het omhulsel voorkomt dat de koperdraden elkaar raken en kortsluiting veroorzaken. De kleur van het plastic omhulsel is niet willekeurig, maar geeft aan welke functie de draad heeft. Bijvoorbeeld: een geelgroene draad is een aardingsdraad, een blauwe draad is een nuldraad en een zwarte draad is een schakeldraad.

Installatiemateriaal voor elektriciteit bestellen

In de webshop vind je een ruime keuze uit alle elektra: bekabeling, aansluitingen en toestellen. Zo kan je een loszittende schakelaar makkelijk zelf vastschroeven of vervangen of kan je zelfs een volledig alarmsysteem installeren. Ook kies je uit alle soorten zekeringkasten, afhankelijk van je energieverbruik. Voor de aansluiting van je meter- en zekeringkast heb je een vakman nodig, al kan je elektriciteit zelf leggen. Ontdek hoe je een draadloos alarmsysteem installeert of een badkamer ventilator aansluit. Dan vind je alle benodigdheden om je eigen elektriciteit te leggen, van kleine contactpunten tot kabels, klemmen, fittingen, schakelaars en meettoestellen.

Recent bekeken