• Philips
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Spaarlampen

14 resultaten
Bekijk de TOP 10

Spaarlamp kopen bij GAMMA

Een spaarlamp kopen is duurzaam idee. Maar niet alleen omdat zo'n spaarlamp de druk op het milieu vermindert, ook omdat het nog een aantal andere belangrijke voordelen kent. Zo gaat het veel zuiniger om met jouw energie, en dat merk je ook op de eindafrekening. Hiernaast heeft een spaarlamp een veel langere levensduur, waardoor je minder snel moet vervangen. Toch is het gewoon verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en is een lichtopbrengst van 1.500 lumen of meer al lang geen utopie meer. Ook bij GAMMA kiezen we voor een breed aanbod aan spaarlampen, gaande van de Philips spaarlamp tot deze van het eigen huismerk.

Zo kies je jouw energiezuinige lamp

In de eerste plaats moet je steeds nagaan welke fitting je nodig hebt. Dé klassieker is de spaarlamp E27. Hier gaat het om de normale grote fitting. De E14 is dan weer het kleine model. Hiernaast zijn er tegenwoordig ook spaarlampen met G23- en S14S-fitting. Die eerste ken je onder andere van de PL-S lampen van Philips, terwijl de S14S-fitting er is voor de dubbele buislamphouders met kliksysteem. Houd echter ook nog rekening met een aantal andere factoren, waarbij vooral de lichtopbrengst belangrijk is. Reken op ongeveer 700 tot 1.000 lumen in de keuken en 500 lumen in ruimtes waar we voornamelijk ontspannen.

Spaarlampen kopen met een lagere wattage

Vervang je jouw lampen voor de eerste keer door spaarlampen? Dan mag je niet vergeten dat je hetzelfde resultaat nu met een lager wattage bereikt. Dat is meteen ook de reden waarom je beter op basis van de gewenste lichtopbrengst een lichtbron zoekt. In het andere geval hanteer je de 20%-regel: bij een spaarlamp moet de wattage ongeveer 20% bedragen van deze die een klassieke gloeilamp had. Bij een gloeilamp van 60 watt kies je dan voor een spaarlamp van 12 watt.

Lees nog even hoe je de juiste lamp kiest en welke soorten lampen er bestaan. Klaar om de kool én de geit te sparen? Bestel jouw spaarlampen online voor 21:00 uur en wij leveren ze morgen al aan huis.

Recent bekeken