stappenplan

Dak Isoleren

De eerste stap naar een energiezuinige woning? Een geïsoleerd dak. Want langs je dak gaat maar liefst 30 % van de warmte in jouw huis verloren! Een overzicht van de verschillende opties.

Laatste kans energiepremie dakisolatie

Dakisolatie is de nummer één van de energiebesparende maatregelen in woningen. Zo houden goed geïsoleerde daken de warmte buiten in de zomer en gebruik je minder energie voor je verwarming in de winter. Nog tot eind 2020 kan je in Vlaanderen als doe-het-zelver een energiepremie krijgen als je je dak zelf isoleert. Is je dak nog onvoldoende geïsoleerd? Ga nu aan de slag want deze premie verdwijnt vanaf 2021.

Hellend dak isoleren met PIR-platen

Langs een ongeïsoleerd dak gaat heel wat warmte verloren. Je dak isoleren met PIR-isolatie is makkelijk en rendeert meteen!

Bekijk het stappenplan

Plat dak isoleren langs binnen

Je dak isoleren levert meer comfort op en bespaart geld. Een plat dak is het eenvoudigst te isoleren vanaf de buitenkant, maar ook vanaf de binnenkant kun je goed isoleren. Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Bekijk het stappenplan

Plat dak isoleren langs buiten

Wil je comfortabel onder een plat dak wonen, dan is goede dakisolatie een must. Bovendien verlaag je op die manier de stookkosten aanzienlijk. Een plat dak isoleren, doet men meestal via de bovenkant van het dak.

Bekijk het stappenplan

Checklist: je dak isoleren

De eerste stap naar een energiezuinige woning? Een geïsoleerd dak. Download hier je checklist en ontdek welke materialen je hiervoor nodig hebt.

Checklist downloaden