stappenplan

Dak isoleren

Een dak zonder isolatie verliest veel warmte en is daarmee één van de grootste energieverspillers in huis. Vaak wordt daarom het (na)isoleren van het dak als eerst gedaan. Goede dakisolatie zorgt voor flinke besparing op energiekosten en een comfortabelere woning: ’s winters blijft warmte binnen en in de zomer blijft de bovenverdieping koeler. Een overzicht van de verschillende opties.

Laatste kans energiepremie dakisolatie

Dakisolatie is de nummer één van de energiebesparende maatregelen in woningen. Zo houden goed geïsoleerde daken de warmte buiten in de zomer en gebruik je minder energie voor je verwarming in de winter. Nog tot eind 2020 kan je in Vlaanderen als doe-het-zelver een energiepremie krijgen als je je dak zelf isoleert. Is je dak nog onvoldoende geïsoleerd? Ga nu aan de slag want deze premie verdwijnt vanaf 2021.

Ontdek alle isolatiepremies

Soorten dakisolatie

Hellend dak isoleren met PIR-platen

Langs een ongeïsoleerd dak gaat heel wat warmte verloren. Je dak isoleren met PIR-isolatie is makkelijk en rendeert meteen!

Bekijk het stappenplan

Plat dak isoleren langs binnen

Je dak isoleren levert meer comfort op en bespaart geld. Een plat dak is het eenvoudigst te isoleren vanaf de buitenkant, maar ook vanaf de binnenkant kun je goed isoleren. Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Bekijk het stappenplan

Plat dak isoleren langs buiten

Wil je comfortabel onder een plat dak wonen, dan is goede dakisolatie een must. Bovendien verlaag je op die manier de stookkosten aanzienlijk. Een plat dak isoleren, doet men meestal via de bovenkant van het dak.

Bekijk het stappenplan

Checklist: je dak isoleren

De eerste stap naar een energiezuinige woning? Een geïsoleerd dak. Download hier je checklist en ontdek welke materialen je hiervoor nodig hebt.

Checklist downloaden

Dak laten isoleren

Heb je geen tijd om je huis zelf te isoleren? of wil je grote isolatiewerken doorvoeren zoals het isoleren van een schuin dak van buitenaf? Dan kan je steeds beroep doen op de isolatiespecialist van GAMMA.

Dit stappenplan komt voor in