stappenplan

Dak isoleren

Een dak zonder isolatie verliest veel warmte en is daarmee één van de grootste energieverspillers in huis. Vaak wordt daarom het (na)isoleren van het dak als eerst gedaan. Goede dakisolatie zorgt voor flinke besparing op energiekosten en een comfortabelere woning: ’s winters blijft warmte binnen en in de zomer blijft de bovenverdieping koeler. Een overzicht van de verschillende opties.

Soorten dakisolatie

Schuin dak isoleren met glaswol

Een schuin dak van binnenuit isoleren is goedkoper dan van buitenaf en bovendien een prima klus voor de doe-het-zelver! Dit doe je door isolatiemateriaal tussen de balken van je dakconstructie te klemmen.

Bekijk het stappenplan

Schuin dak isoleren met PIF isolatie

Een schuin dak isoleren kun je eenvoudig zelf met PIF isolatiefolie. PIF isolatie is makkelijk te monteren en laat geen stofdeeltjes achter die jeuk veroorzaken.

Bekijk het stappenplan

Schuin dak isoleren met PIR-platen

Langs een ongeïsoleerd dak gaat heel wat warmte verloren. Je dak isoleren met PIR-isolatie is makkelijk en rendeert meteen!

Bekijk het stappenplan

Plat dak isoleren langs binnen

Je dak isoleren levert meer comfort op en bespaart geld. Een plat dak is het eenvoudigst te isoleren vanaf de buitenkant, maar ook vanaf de binnenkant kun je goed isoleren. Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Bekijk het stappenplan

Plat dak isoleren langs buiten

Wil je comfortabel onder een plat dak wonen, dan is goede dakisolatie een must. Bovendien verlaag je op die manier de stookkosten aanzienlijk. Een plat dak isoleren, doet men meestal via de bovenkant van het dak.

Bekijk het stappenplan

Checklist: je dak isoleren

De eerste stap naar een energiezuinige woning? Een geïsoleerd dak. Download hier je checklist en ontdek welke materialen je hiervoor nodig hebt.

Checklist downloaden

Dak laten isoleren

Heb je geen tijd om je huis zelf te isoleren? of wil je grote isolatiewerken doorvoeren zoals het isoleren van een schuin dak van buitenaf? Dan kan je steeds beroep doen op de isolatiespecialist van GAMMA.

Boek een vakman
Dit stappenplan komt voor in