Tuinafsluitingen & tuinhout

Tuinafsluiting kopen bij GAMMA

Een tuinafsluiting kopen doe je niet alleen omdat je pottenkijkers graag buiten houdt. Bovendien is het door het Burgerlijk Wetboek ook uitgegroeid tot net geen juridische verplichting. We hebben niet alleen aandacht voor een aantal juridische aspecten, maar ook voor praktische zaken en het esthetisch aspect. Hoe dan ook: bij GAMMA koop je zorgeloos jouw tuinafsluiting, tuinpoort en andere benodigde materialen.

Verplichting tot plaatsen van tuinpalen en -afsluiting?

Zo ver brengt de wetgever het (net) niet. Het afsluiten van jouw erf is echter wel een recht. Concreet mag een buur, zeker in steden en voorsteden, jou in bepaalde gevallen verplichten om een afsluiting te plaatsen of er aan mee te betalen. De tuinafsluiting moet je dan plaatsen op de grenslijn, en zowel jij als de buur moeten de helft betalen voor de bouw ervan. Hoe dan ook moet je, vooraleer je de tuinafsluiting op de grenslijn plaatst, vooraf de toestemming vragen aan jouw buurman. Je moet hem jouw plannen voorleggen, ook wat betreft de omvang en de aard van de materialen. Wil je problemen voorkomen? Doe dat dan steeds met een aangetekende brief. Houd de facturen die je van GAMMA krijgt ook steeds goed bij. Met de GAMMAplus kaart vraag je eenvoudig jouw kassaticket opnieuw op.

Een hek, tuinschermen of schanskorven?

De keuze voor de ideale tuinafsluiting is afhankelijk van een aantal factoren. Een klassiek gaas zorgt voor een duidelijke scheidingslijn terwijl je wel nog steeds moeiteloos een babbeltje slaat met de buurman. De restanten van zo'n rollen gaas gebruik je nadien om herstellingen te verrichten of als kippengaas. Veel privacy schenkt het echter niet. Met tuinschermen is dat anders. Zulke schermen zijn gemaakt van hout, bamboe of vuren en vergen aldus wel wat onderhoud. De onderhoudsvrije schanskorven bieden een alternatief. Bij onstevige of natte ondergronden moet je dan wel een fundament prepareren.

In de categorie doe-het-zelf advies lees je meer over het plaatsen van een houten schutting en het afbakenen van de tuin. Bestel het benodigde materiaal voor 21:00 uur online en morgen ga je al aan de slag.

Recent bekeken