inspiratie

Bomen en struiken snoeien

Snoeien doet groeien! Geef de struiken en bomen in je tuin regelmatig een snoeibeurt. Bij de ene soort doe je dat in het voorjaar, terwijl de andere het najaar verkiest of ergens tussenin. Ontdek onze tips!

Snoeien in alle seizoenen

Mooie welgevormde struiken en bomen verdienen regelmatig een snoeibeurt. Bij de ene soort is dat in het voorjaar, terwijl de andere het najaar verkiest of ergens tussenin. Deze snoeikalender is daarom een handige leidraad.

Bekijk de snoeikalender

Je bomen snoeien

Catalpa snoeien

De bolcatalpa is een ideale boom voor de kleine tuin. Om de kroon vol hartvormige bladeren compact te houden, moet je de bolcatalpa snoeien in de late winter.

Bomen snoeien

Soms is het nodig om je eik of beuk te snoeien. Vanuit esthetisch oogpunt, omwille van de veiligheid of om een doorgang te creëren.

Olijfboom snoeien

Haal het mediterrane vakantiegevoel in je tuin met een prachtige olijfboom. Het snoeien? Geen nood! Dat is een heel eenvoudig klusje.

Perenboom snoeien

Een mooi, sterke perenboom vol met vruchten. Wie wil dat nou niet? Daarvoor is een goede snoei op het juiste moment wel noodzakelijk.

Je struiken en planten snoeien

Hagen snoeien

Hagen snoeien, hoe en wanneer kun je dat het beste doen? Goed en regelmatig snoeien is nodig om een mooie dichte haag te krijgen én te houden.

Klimop snoeien

Een klimophaag biedt jaarrond privacy, daarnaast blijft deze haag lekker smal. Om hem mooi te houden, moet je regelmatig de klimop snoeien. Wij leggen uit hoe je dat doet!

Siergrassen snoeien

Moet je siergrassen snoeien? Ja zeker, maar lang niet allemaal. Wij vertellen je welke soorten je moet snoeien en wanneer je dit het best doet.

Vlinderstruik snoeien

Vlinders zijn verzot op de geurende bloemen van de vlinderstruik. Elk voorjaar de vlinderstruik snoeien, houdt de struik jong.

Buxus snoeien

Buxus is een van de populairste groenblijvers in de tuin. Door goed en regelmatig te snoeien, krijg je een mooie en strakke buxusbol of -haag.

Taxus snoeien

Taxus is mooi wintergroen en populair als haag. Voor een mooie, dicht vertakte haag of bol kun je het beste twee keer per jaar je taxus snoeien.

Beukenhaag snoeien

Voor een mooie, dichte haag moet je de beukenhaag snoeien tijdens de groeiperiode. Wil je hem radicaal inkorten, doe dit dan in de winter.

Hortensia snoeien

Wil je een hortensia mooi houden, dan moet je hem in het voorjaar snoeien. Bij hortensia is het belangrijk dat je oplet met welke soort je te maken hebt.

Rozen snoeien

Veel rozen hebben baat bij een flinke snoeibeurt op zijn tijd. Maar niet alle soorten rozen hoeven elk voorjaar te worden gesnoeid.

Druiven snoeien

Wil je het optimale uit je druivenstruik halen, ga dan in de winter druiven snoeien. In de zomer moet je de druif ook nog dieven, krenten en toppen.

Lavendel snoeien

Lavendel is een zeer populaire plant. En dat verbaast ons niets: hij bloeit lang, geurt heerlijk en heeft mooi zilvergrijs blad!

Deze inspiratie komt voor in